COACHES 2023

Valentine Tinchant

MODE

Mijn naam is Valentine Tinchant. Ik ben een duurzame mode ontwerpster. Als coach bij GEN-ZIE sta ik klaar om een veilige ruimte te creëren waarin jongeren hun unieke stem kunnen vinden, over duurzame mode leren, en zo bijdragen aan een betere wereld.

Mijn missie is om jongeren te helpen groeien en hen te stimuleren om positieve verandering teweeg te brengen in de mode-industrie en daarbuiten. Op dit moment ben ik zeer betrokken bij het onderwijzen en bevorderen van duurzame praktijken binnen de mode-industrie.

Ik vind veel vreugde in het geven van praktijkgerichte workshops, het leiden van seminars en het houden van lezingen over upcycling en het repareren van kledingstukken. Mijn doel is om anderen te inspireren en te motiveren om duurzame mode te omarmen en hun milieu-impact te verminderen.

www.valentinetinchant.com
Instagram @valenetinetinchant

Joud Toamah

BEELD

Ik ben een interdisciplinaire grafisch ontwerper en kunstenaar, aangetrokken door praktijken van herinnering en bescherming.

Familiealbums, hun verzamelproces en verspreiding in de context van mijn geboorteland Deir-Ezzour, Syrië, zijn vaak de bron die verschillende processen van reflectie, gevoel en zichtbaar maken van verhalen mogelijk maakt.

Ik doe dit door kritische fabulations en activering van foto's met voorouderlijke kennis, poëzie en traditionele islamitische beschermingspraktijken.

Ik zou graag coach zijn bij GEN-ZIE om kunstenaars te ontmoeten en te ondersteunen bij het ontwikkelen en presenteren van hun werk op een manier die voor hen beste is. Samen momenten creëren waar op een zorgzame en kritische manier uitwisseling, reflectie en gevoel mogelijk is.

Instagram @joudtoamah

Junior Akwety

performance en REGIE

Reizen en onderweg zijn, zijn voor mij een vanzelfsprekendheid geworden en ook noodzakelijk gebleken in de ontwikkeling van mijn artistiek parcours. De aanraking met nieuwe culturen maakt ons als mens sterker en rijker, zorgt steeds voor een nieuw perspectief. Het heeft me als artiest meer bagage en inhoud gegeven om zelf verhalen te kunnen vertellen.

Emma Verdijck

FOTOGRAFIE

Hoi, ik ben Emma en dit jaar ben ik met trots voor de derde keer coach fotografie tijdens het GEN ZIE Festival! Binnen de wereld van fotografie heb ik altijd een passie gehad voor het experimenteren met analoge technieken en het ontwikkelen in de donkere kamer.

Bovendien geniet ik er enorm van om werken van diverse kunstenaars samen te laten smelten tot een mooi geheel in een tentoonstelling.Ik hou ervan om opnieuw als coach betrokken te zijn bij GEN ZIE. De talenten van de deelnemers weten me keer op keer te inspireren. Ik kijk dan ook uit naar de kans om samen te werken met deze groep jonge creatievelingen en er een prachtige expositie van te maken!

Omid Aghajani

MUZIEK

Omid, een muzikant uit Perzië, begon zijn muzikale reis in 2008 met Rap en Pop zingen. In 2012 ging hij verder in de academische muziek door Solfège-cursussen te volgen bij het Iran Philharmonic Choir.

Gedurende de jaren beheerste hij meerdere instrumenten, waaronder piano, gitaar en trompet, terwijl hij bezig was met zangtechnieken en Song Writing.

Na zijn immigratie zette hij zijn studie voort in klassieke gitaar aan de Muziekscholen van België in Antwerpen, en op dit moment houdt hij zich bezig met muziekproductie, optredens en werkt hij samen met organisaties als muziekcoach.

FAMEUS en GEN-ZIE laten onze kunstliefhebbers nog groeien, en dat is de beste reden om met dit geweldige team samen te werken en deel te nemen.

RAMOS

REGIE

Ramos is een multidisciplinair artiest met een passie voor het leren en aanleren van verschillende kunstdisciplines. Hij vindt zich thuis achter de dj-booth, op de dansvloer, theater vloer en achter een evenement. De afgelopen jaren heeft hij aan verschillende projecten gewerkt als leraar, coach of dramaturg. Ramos vindt het super leerrijk om met jongere of oudere mensen te werken om zo meer van elkaar te kunnen leren.

Calya J

ZANG

Calya J., ook wel bekend als Jessica Boyeleba Balehen, is een 23 jarige Antwerpse muziek artiest. Ze schrijft en producet haar eigen muziek en speelt daarnaast ook nog een aantal instrumenten.

Begin 2020 nam ze de bewuste keuze om haar eigen weg te gaan in de muziekwereld en op 21 juni bracht ze dan ook haar eerste EP uit genaamd ‘Blueprint’. Deze EP heeft ze volledig zelf geschreven, producet en uitgebracht onder haar artiestennaam ‘Calya J.’ De EP bevat een mix van mystieke beats/soundscapes en soul/rap vocals. Ze werkt niet alleen met andere muzikanten samen maar ook met spoken word artiesten.

Daarnaast is ze ook host, vocal coach en heeft ze een traject/workshop waarbij zij beginnende muziek artiesten helpt bij het schrijven van hun songs. Met haar internationale contacten nam ze in juni 2022 een song op genaamd “Can’t Block My Shine” met verschillende artiesten van over de wereld. Deze track werd opgenomen in Atlanta. Daarnaast heeft ze ook op enkele Nederlandse podia gestaan: De doelen, Worm en de Bosuil.

Ze heeft met haar eigen set en in collaboratie ook podia in België veroverd zoals: Trix, AB, Copacobana, Sfinx, Zomer Van Antwerpen, DeSingel, DeCentrale, Zomerfabriek, Beursschouwburg, Het Bos, De Studio, Arenberg, De Vooruit, Zinnema en Botanique.

Het doorgeven en leren aan jonge artiesten vind ik het mooiste aan coach zijn. Je ziet door de les een groeiproces in hun zelfvertrouwen. Zingen gaat grotendeels om het uiten van je talent met het volledige vertrouwen in jezelf.

RABBA

DANS

Rabbadance is de artiestennaam van de 25-jarige Antwerpse danser David Kinkela. Een danser, muzikant, evenementenorganisator en choreograaf met Congolese en Angolese roots die zich in korte tijd heeft opgewerkt in de Afro-scene.

Hij staat bekend om zijn indrukwekkende dansvideo's op sociale media, zijn evenementen Afroblood en zijn muziek, een originele mix van Ndombolo & Afrohouse. Hij werkte al met veel artiesten (Bryan MG & Frenna & Zwartwerk & Krankk ...).

DEadbeat larry

RAP

10+ jaar lang woonde Deadbeat Larry in Nigeria en de UK, waar hij op heel verschillende manieren met muziek in contact kwam en in meerdere bands speelde.

Daarna verhuisde Larry terug naar 'huis' en stelde hij zich op een unieke manier voor aan het Belgisch publiek met zijn frisse plaat "voor de centjes'', waarin hij samenwerkingen met Zwangere Guy, Nag, Pasi, ToolBox en meer tentoonstelde.

Ondertussen is hij voltijds Artist in Residence bij Trix en werkt hij aan meerdere nieuwe projecten. Daarbovenop is hij regelmatig live te zien doorheen Vlaanderen. Als rap coach focust hij voornamelijk op live performance, stage presence, articulatie en flow, writers block overkomen en veel meer!

COACHES 2022

Astrid De Haes
Cristina Sapalo
Dieter Deschutter
Emma Verdijck
Giovanni Baudonck
Jente De Graef
Julie Daems
‍Sadrie Alves
Youniss Ahamad

COACHES 2021

Roxi Pop

Roxi Pop

Ik ben GEN-ZIE coach geworden omdat ik nieuwe manieren wil ontdekken om naar de werkelijkheid te kijken. Ik hou van de uitdaging om samen te werken met jongeren om de best mogelijke manier te vinden om hun visie in het openbaar te uiten.

http://www.roxipop.comhttps://www.facebook.com/roxipop.roroxanapophttps://www.instagram.com/roxipopphoto/
Shamisa Debroey

Shamisa Debroey

Illustreren is niet alleen mooie beelden creëren, het is ook een manier van ontdekken en verbinden. Het is fijn om aan beginnende kunstenaars dit te delen en en te kijken welke nieuwe werelden er voor hen open gaan.

https://www.shamisadebroey.comhttps://www.instagram.com/Shamillustrates
Marlies Bosmans

Marlies Bosmans

Er is niets zo inspirerend als aan de slag gaan met jongeren. Hun enthousiasme, inzichten en tomeloze energie werken aanstekelijk voor zowel mij als voor een publiek.

https://www.deacteursgilde.be/nl/profile/678https://www.instagram.com/marliesbosmans/
Sadrie Alves

Sadrie Alves

Deel uitmakende van deze generatie ervaar ik dagelijks hoe belangrijk het is om op een kritische en interdisciplinaire manier te kunnen denken. Het artistieke proces blijkt daarbij de ideale tool in de zoektocht naar het vinden van een balans tussen digitale en analoge manieren van werken en zijn. Ik deel graag mijn kennis en ervaring maar ik sta even open om jullie verhalen te horen en bij te leren.

https://sadrie.com/https://www.instagram.com/_sadrie/
Dieter De Schutter

Dieter De Schutter

Ik wil jonge kunstenaars helpen in het professioneel uitwerken van een eigen artistieke carrière en samen een expositie tot stand brengen die iedereen omver zal blazen.

http://www.dieterdeschutter.comhttps://www.instagram.com/dieterdeschutter/